Aby poprawnie wyświetlić stronę wymagana jest najnowsza wersja przeglądarki.
Aby poprawnie wyświetlić stronę wymagana jest najnowsza wersja przeglądarki.
Zaktualizuj Internet Explorer bądź zainstaluj inną przeglądarkę.
Wpis został dodany do czytelni.Zamknij komunikat
Wpis usunięty.Zamknij komunikat
Szymon Bednarek z Nowych Oborzysk w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolski
We wtorek 11 lipca 2017 r. odbyło się uroczyste wręczenie certyfikatów Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska. Z rąk Wicemarszałka Województwa Wielkopolskiego Krzysztofa Grabowskiego certyfikaty odebrało sześć podmiotów reprezentujących wielkopolską branżę spożywczą. Wśród tegorocznych laureatów znalazło się Gospodarstwo Rolno – Warzywne Szymon Bednarek z Nowych Oborzysk, specjalizujące się w produkcji kiszonych warzyw. W chwili obecnej Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska liczy już 124 członków (w tym pięciu z powiatu kościańskiego: Spółdzielnia „Nowa Droga” z Kurowa, Przedsiębiorstwo Produkcji Spożywczej „Frykas” z Kościana, Top Farms Wielkopolska – producent soków SOGO, spółka Bene z Lubinia – producent „Benedyktynki” i Gospodarstwo Rolno – Warzywne Szymona Bednarka). Serdecznie gratulujemy panu Szymonowi!
Zdjęcia: Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego