Aby poprawnie wyświetlić stronę wymagana jest najnowsza wersja przeglądarki.

Aby poprawnie wyświetlić stronę wymagana jest najnowsza wersja przeglądarki.

Zaktualizuj Internet Explorer bądź zainstaluj inną przeglądarkę.

Wpis został dodany do czytelni.Zamknij komunikat

Wpis usunięty.Zamknij komunikat

Dodaj wpis do czytelni.
Usuń z czytelni.
you tube
thumbnail
29
marca
piątek
Wiktoryna, Cyryl, Eustachy
Budżet
System Elektronicznej
Skrzynki Podawczej
EBOK Wodociągi
Czujniki stanu powietrza
CZYTELNIA
kod

XX edycja konkursu wojewódzkiego Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów

Serdecznie zapraszamy do udziału w XX edycji konkursu Wojewódzkiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”, który odbędzie się 7 sierpnia 2021 r. podczas  XI edycji Regionalnych Spotkań z Żywnością Tradycyjną i Ekologiczną na "Pograniczu Kultur" w Gospodarstwie Agroturystycznym „KARCZMA KALISKA” w Szadku, gmina Ceków-Kolonia, powiat kaliski.

Konkurs odbędzie się w dwóch kategoriach:

  1. Na najlepszy regionalny produkt żywnościowy

Serdecznie zapraszamy producentów żywności tradycyjnej do udziału w XX edycji konkursu wojewódzkiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy województwa wielkopolskiego.

Konkurs ma charakter otwarty. Przystąpić może do niego każdy producent wyrobów regionalnych i tradycyjnych z województwa wielkopolskiego, spełniający kryteria konkursowe.

Warunkiem udziału w konkursie jest przesłanie do 30 czerwca 2021 r. wypełnionej i podpisanej własnoręcznie karty zgłoszenia (do pobrania poniżej):

w formie papierowej na adres:

Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego
Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi
al. Niepodległości 34
61-714 Poznań

z dopiskiem „konkurs NKD 2021 - produkt”

lub e-mailem na adres: dr.sekretariat@umww.pl

Konkurs odbędzie się w 4 kategoriach (w 10 podkategoriach):

  1. Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego:
  1. Produkty i przetwory mięsne
  2. Produkty i przetwory z ryb
  3. Produkty mleczne
  4. Miody
  1. Produkty regionalne pochodzenia roślinnego:
  1. Przetwory owocowe
  2. Przetwory warzywne
  3. Produkty zbożowe
  4. Wyroby cukiernicze

 

  1. Napoje regionalne:
  1. Napoje bezalkoholowe
  2. Napoje alkoholowe
  1. Inne produkty regionalne.

Laureaci konkursu otrzymają cenne nagrody ufundowane przez Marszałka Województwa Wielkopolskiego.

  1. Na najlepszą potrawę regionalną

Drugą część XX EDYCJI KONKURSU NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO – SMAKI REGIONÓW stanowi konkurs na najlepszą potrawę regionalną województwa wielkopolskiego.

Konkurs ma również charakter otwarty. Przystąpić mogą do niego dwuosobowe ekipy reprezentujące firmy gastronomiczne, gospodarstwa agroturystyczne lub koła gospodyń wiejskich, spełniające kryteria konkursowe.

Warunkiem udziału w konkursie jest przesłanie do 30 czerwca 2021 r. wypełnionej i podpisanej własnoręcznie karty zgłoszenia (do pobrania poniżej):

w formie papierowej na adres:

Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego
Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi
al. Niepodległości 34
61-714 Poznań

z dopiskiem „konkurs NKD 2021 - potrawa”

lub e-mailem na adres: dr.sekretariat@umww.pl

Laureaci konkursu otrzymają cenne nagrody ufundowane przez Marszałka Województwa Wielkopolskiego.

Szczegóły dotyczące konkursu można znaleźć na stronie Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego: http://www.produktyregionalne.pl/nkd.html

Mobilnie
kod
Przeglądaj naszą stronę na wszystkich
urządzeniach mobilnych.
Marzec
2024
p w s c p s n
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31